N.B.: Wij adviseren om altijd eerst een proefstrengetje te verven voordat u uw hele haar verft. Natuurlijke haarverf werkt anders dan chemische haarverf en dus is het beter om eerst een klein beetje verf op het lichtste of meest grijze gedeelte van uw haar te testen zodat u kunt bepalen of dit de haarkleur is die u wenst. Hiervoor mengt u een theelepel haarverfpoeder met 30 ml kokend water.

Ik heb een allergische reactie gehad op chemische haarverf, kan ik jullie haarverf wel gebruiken?

Wij adviseren in dit geval om even te wachten tot de symptomen van de allergische reactie verdwenen zijn voordat u plantaardige haarverf probeert. In de meeste gevallen kunnen mensen die allergisch zijn voor chemische haarverf wel tegen onze haarverf, omdat hier geen chemicaliën inzitten, maar alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Er zijn echter ook mensen die allergisch zijn voor aardbeien en andere plantaardige stoffen, dus vandaar dat wij toch aanraden eerst een overgevoeligheidstest met onze haarverf te doen door een beetje aangemaakte haarverf op de onderarm aan te brengen en dat 4 uur onafgedekt te laten zitten, daarna afspoelen en de huid controleren.

Dekt jullie verf ook op grijs haar?

Voor grijs haar verkopen wij het merk Light Mountain Color the gray en ja, dit merk dekt ook de grijze haren heel goed. Het is een twee stappen proces dat speciaal ontwikkeld voor grijs haar. De andere merken die wij verkopen, Sante en Logona Color creme, dekken niet altijd goed op grijs haar. De kleur pakt wel enigzins op grijs haar, maar de grijze haren blijven altijd iets lichter dan de niet grijze haren. Sommige mensen vinden dit juist mooi, omdat het eindresultaat subtieler is en minder hard oogt dan egaal dekkende haarverf, maar als je een egaal resultaat wilt zonder kleurverschil tussen grijze haren en niet grijze haren (zoals bij chemische haarverf ook het geval is), is Light Mountain Color the gray de enige 100% natuurlijke optie die volledige grijsdekking geeft. 

 

Welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Voor Light Mountain Color the Gray geldt: kies voor het mooiste resultaat een kleur haarverf die zo dicht mogelijk bij uw natuurlijke haarkleur ligt. Kies bij twijfel liever een lichtere dan een donkerdere kleur. Met natuurlijke haarverf kunt u namelijk het haar wel donkerder, maar niet lichter maken. Dus als het eindresultaat te licht is, kunt u wel met een donkerdere kleur eroverheen, maar als het resultaat te donker is, kunt u het met natuurlijke haarverf niet lichter maken.

Voor de merken Sante en Logona Colorcreme geldt: pure rode Henna dekt het beste op grijs haar, maar aangezien niet iedereen deze kleur voor zichzelf geschikt vindt, volgt hieronder ons kleuradvies voor blond tot donkerbruin haar. Voor de merken Sante en Logona geldt dat de kleuren eerder wat lichter uitpakken dan dat u met chemische verf gewend bent, kies bij deze merken dus eerder een tintje donkerder dan te licht.

Voor blond haar met 30% grijs, raden wij Logona Color creme Koperblond of Indian summer, of plantaardige haarverf Sante Roodblond, Natuurrood of Koperrood aan.

Voor licht- tot middelbruin haar met 30% grijs, kunt u alle kleuren van de Logona Colorcreme gebruiken. Van Sante Haarverf de kleuren Terra, Kastanjebruin of Notenbruin. Van Light Moutain de kleur Light brown.

Als uw haar donkerbruin of zwart is en u enkele grijze haren wilt bedekken, kunt u voor Logona Color creme Teak kiezen. Of u kunt een combinatie van 50% zwarte en 50% rode henna (Natuurrood en Zwart van Sante of Red en Black van Light mountain Color & Conditioner) maken om een donkerbruine kleur te verkrijgen. Of u kunt kiezen voor Light moutain Color the gray Dark brown of Chestnut.

Voor rood haar geldt: van Light mountain zijn er diverse kleuren rood bijvoorbeeld: Light red, Bright Red, Red, Burgundy, etc. U kunt op de kleurkaart kijken welke kleur u het beste bij u vindt passen. Voor grijs haar, kunt u Color the Gray red gebruiken om een perfecte grijsdekking te krijgen.

Als uw haar helemaal grijs is en u vroeger van nature blond of donkerblond was, kunt u het haar met Sante Kastanjebruin, Notenbruin of Terra verven om het haar een goudblonde tot middeldblonde gloed te geven.
Als uw haar helemaal grijs is en u een bruine tint als eindresultaat wenst, raden wij u aan eerst het haar met Sante Kastanjebruin te verven en vervolgens het haar nogmaals te verven met Sante Terra. Of kies voor een egaal bruine kleur Light Mountain Color the gray light brown, Medium brown of Dark brown. Tevens is het aan te raden bij grijs haar de verf aan te maken met koffie of sterke zwarte thee i.p.v met gekookt water. Hierdoor verdiept de kleur en pakt hij beter. Kijk ook even goed op de kleurkaarten voordat u een kleur kiest, zodat u kunt bepalen of die kleur bij u past.

Mijn haar is nu nog geverfd met chemische verf maar ik wil overstappen op natuurlijke verf, hoe kan ik dit het beste doen?

Wanneer natuurlijke haarverf gebruikt wordt op chemisch geverfd haar, kan dit een ander kleurresultaat geven. Daarom adviseren wij eerst even een plukje haar als proef te verven voordat u het hele haar verft. Als het goed gaat en de kleur bevalt, kunt u ook de rest van uw haar verven en anders raden wij u aan eerst alleen de uitgroei te verven en de chemische verf te laten uitgroeien.

Hoe weet ik dat jullie verf echt helemaal natuurlijk is? Ik ben namelijk allergisch voor phenylenediamine, zit deze stof echt niet in jullie haarverf?

Nee! De haarverf die wij verkopen bevat alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten en geen phenylenediamine of andere chemische bestanddelen die vaak in haarverf voorkomen. Een complete ingrediëntenlijst vindt u bij de haarverfproducten in onze webshop.

Wat is het verschil tussen de Logona Colorcremes en de ander haarverf die jullie verkopen?

In principe is de Logona Colorcreme hetzelfde als de andere natuurlijke haarverf die wij verkopen, het enige verschil is dat de Colorcreme klaar voor gebruik is en u deze niet zelf hoeft aan te maken met water. Het voordeel van de Colorcremes is dus dat het minder werk en minder geklieder is. De Logona Colorcremes bevatten wel iets meer ingrediënten dan de losse poederhaarverf, dus mensen met allergieën raden wij altijd aan voor de losse poederhaarverf van Sante of Light Mountain te kiezen. Maar als u van snel en makkelijk houdt en u nog nooit een allergische reactie op verzorgingsproducten heeft gehad, is de Colorcreme zeer geschikt voor u.

Wat is het verschil tussen de verf van Light Mountain Color the gray, Sante en Logona Color creme?

De verf van Sante en Light Mountain zijn ongeparfumeerd en daarom zeer geschikt voor mensen die geen parfum kunnen verdragen of een extra gevoelige (hoofd-)huid hebben. De verf van Light mountain Color the gray heeft een perfecte grijsdekking op haar dat meer dan 10% grijs is. Logona en Sante hebben een minder goede grijsdekking (ze geven meer een gloed op de grijze haren, dus er blijft altijd kleurverschil tussen de grijze en niet grijze haren), maar ze zijn sneller in gebruikt (Color the gray bestaat uit een 2 stappen proces en dat kost wat meer tijd). Het snelste in gebruik is de Logona Colorcreme, want deze hoeft u niet zelf aan te maken, maar is direct klaar voor gebruik.

Heb ik een voor- en/of nabehandeling nodig?

Als u meer dan 3 maanden alleen natuurlijke haarproducten gebruikt heeft op uw haar zonder siliconen en sulfaten, is het niet nodig een speciale voorbehandeling te gebruiken. Als u in de afgelopen 3 maanden regulieren shampoo, conditioner, stylingsproducten of chemische haarverf heeft gebruikt, is het, het beste om het haar voor te behandelen met de Logona Voorbehandeling of het grondig te wassen met Lavaerde. Beide producten verkopen wij in onze webshop. Wat de nabehandeling betreft; wij verkopen de nabehandeling van Logona niet omdat deze sulfaten bevat, maar alle conditioners uit onze webshop zijn geschikt als nabehandeling. Wacht na het verven met het wassen van uw haar tot de volgende ochtend. Natuurlijke haarverf werkt nog ca. 24 uur door na het verven en door het pas na 24 uur te wassen, heeft de verf het beste kleurresultaat.

Ik zie een groene/blauwachtige gloed op mijn naar na het verven, hoe kan dit en hoe krijg ik dit weg?

De bruine en zwarte kleuren bevatten Indigo. Dat is een natuurlijk kleurpigment bestaande uit gedroogde, gemalen bladeren van de indigoplant. Dit kleurpigment is nodig om samen met de rode kleur van de hennaplant bruine en zwarte kleuren te verkrijgen. Bij sommige mensen kan er na het verven een groenige of blauwige gloed te zien zijn. Dat is normaal, deze gloed zal binnen 1 a 2 dagen verdwenen zijn. U kunt het haar wat vaker spoelen om dit te versnellen.

Op geblondeerd haar kan er soms ook een groene gloed ontstaan. Dit komt doordat blonderen het natuurlijke roodpigment uit het haar verwijderd. Om een groene gloed te voorkomen, raden wij aan een kleur te gebruiken met rood erin of het haar voor te verven met een roodachtige tint en daarna de andere gewenste tint er overheen te gebruiken.
Als u blond haar heeft en dat donkerbruin of zwart wilt verven, raden wij aan Color the gray te gebruiken (ook als u geen grijs haar heeft), voor een goede pakking van de donkere kleur.

Kan ik jullie haarverf gebruiken tijdens mijn zwangerschap en tijdens de borstvoeding?

In tegenstelling tot chemische haarverf, is onze haarverf volkomen veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken, mits u geen specifieke allergieën of hoofdhuidklachten heeft. In dat geval raden wij aan te wachten tot uw klachten verdwenen zijn en de borstvoeding/zwangerschap is beëindigd. (Niet omdat u bij allergieën of hoofdhuidklachten geen plantaardige haarverf mag gebruiken, maar omdat het ons inziens beter is de huid eerst te laten genezen voordat er geverfd wordt!)

Kan ik mijn haar lichter maken met natuurlijke haarverf of highlights aanbrengen?

Nee, het is niet mogelijk om met plantaardige, 100% natuurlijke haarverf uw haar lichter te maken dan uw eigen haarkleur. Dit komt doordat er geen agressieve bleekmiddelen in zitten. Uw eigen haarkleur bepaalt dus uw eigen unieke eindresultaat en u kunt het beste kiezen voor een kleur verf die gelijk is aan uw eigen haarkleur of donkerder. Begin bij twijfel met de lichtste kleur. U kunt hem daarna altijd donkerder verven indien gewenst.

 

Wat moet ik doen om mijn haar voor te bereiden zodat ik zeker weet dat de verf goed pakt?

Voordat u uw haar gaat verven met natuurlijke haarverf, is het belangrijk het haar grondig te reinigen en alle resten van stylingsproducten, shampoo en conditioner te verwijderen. Indien je shampoo, conditioner of haarstylingsproducten van een regulier merk uit drogist, supermarkt of van de kapper gebruikt heb je grote kans dat daar siliconen en sulfaten (SLS) inzitten. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige verf moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met bijvoorbeeld lava aarde, of de Logona voorbehandeling te verwijderen. U herkent siliconen in uw haarverzorgingsproducten aan de "cone" achtervoeging (dimethicone, of cyclomethicone). Als u kiest voor natuurlijke haarverf, is het aan te raden over te stappen op 100% natuurlijke shampoo en haarverzorgingsproducten zonder siliconen en sulfaten. Alle producten die wij verkopen, dus al onze haarverf, shampoos, stylingsproducten etc., zijn gegarandeerd vrij van sulfaten en siliconen.

 
 
 
 

VEELGESTELDE VRAGEN LIGHT MOUNTAIN NATURAL HAARVERF

Wat is light mountain natural haarverf?

Het is een puur natuurlijk product gemaakt van drie botanische planten in poedervorm: Rood (Lawsonia inermis), Neutraal (Cassia auriculata) en Zwart (Indigofera tinctoria). Deze planten in poedervorm zijn gemengd door onze experts om een rijk gala aan kleuren te verkrijgen. Botanische kleuren kunnen variëren van oogst tot oogst en seizoen tot seizoen. Ons mengproces helpt deze variaties op te heffen.

Hoe werkt het?

Deze planten bevatten natuurlijke proteïnen die, wanneer ze gemengd worden met warm water en hitte, een filmpje om het haar leggen en ook haren en nagels kunnen kleuren. Dit filmpje is goed voor het haar. Het sluit de oliën in het haar en versterkt de cuticula (buitenste laagje van het haar), wat een rijke, gezonde glans oplevert. Na de behandeling zal de nieuwe kleur gedurende twee tot drie dagen subtiele veranderingen ondergaan.

Waarom een twee-stappen proces?

Naar aanleiding van de behoefte van onze klanten hebben wij na jarenlang onderzoek Color the Gray! ontwikkeld om beter te kunnen voldoen aan de vraag naar haarverf voor grijs haar. Het geeft een betere grijsdekking voor haar dat meer dan 10% grijs is.

Waarom kiezen voor light mountain natuurlijke haarverf?

Het is één van de weinige volledig natuurlijke haarverven die er is. Onze ingrediënten zijn pure, biologisch gecertificeerde planten, direct uit de natuur.

Elk doosje Light Mountain Natuurlijk haarverf bevat ongeveer 1 behandeling.

Hoe lang blijft de kleur zitten?

Ongeveer vier tot zes weken gemiddeld, maar het kan per individu verschillen. Een voordeel van semi-permanente haarverf is dat de kleuring geleidelijk vervaagt en er geen verraderlijke uitgroei ontstaat.

Hoe kan ik light mountain natural verwijderen?

De kleur vervaagt naarmate je je haar vaker wast. Om de kleur sneller te vervagen, kan je citroensap gebruiken. Meng citroensap met een conditioner of crèmespoeling, breng aan op nat haar en spoel na ca 1 uur uit of als de conditioner is opgedroogd.

Kan ik mijn haar na gebruik van deze verf chemisch verven?

Dat kan alleen als u eerst een strengtest uitvoert en voorzichtig en met beleid te werk gaat.

N.B.: Chemische residuen in het haar kunnen reageren met Light Mountain Natural en ongewenste kleurresultaten opleveren. Ongewenste kleurresultaten kunnen ook ontstaan wanneer er chloorresten in het haar zitten door zwemmen of gechloreerd kraanwater. Hierdoor kan er een groene gloed ontstaan. Chemisch geverfd haar is vaak poreus en beschadigd waardoor er ongewenste kleuren variaties kunnen ontstaan. Overweeg uw haar eerst in betere conditie te brengen met de intensief werkende conditioner Light Mountain Natural-Neutral, voordat u met natuurlijke haarverf begint.

Kan ik permanenten voor of na het verven?

Ja, dat kan, maar met beleid en voorzichtigheid. De kleur vervaagt naarmate je je haar vaker wast. Om de kleur sneller te vervagen, kan je citroensap gebruiken. Meng citroensap met een conditioner of crèmespoeling, breng aan op nat haar en spoel na ca 1 uur uit of als de conditioner is opgedroogd. Doe altijd een strengtest voordat u light mountain natural of een permanent aanbrengt. Haar permanenten dat is geverfd met Light Mountain Natural hair color: u moet een koud-zuur permanent gebruiken of een niet-basisch permanent. Hitte mag niet worden gebruikt tijdens het permanenten. Doe eerst een strengtest waarop u de permanentvloeistof uitprobeert als het haar geverfd is met Light Mountain Natural hair color. Het permanenten kan de verf en/of het verzorgende effect ervan gedeeltelijk verwijderen. Indien dit het geval is, kunt u het gepermanente haar na een paar keer wassen opnieuw verven met Light Mountain Natural hair color. Onthoud dat je eerste een strengtest doet voordat je gaat verven. Light Mountain Natural hair color aanbrengen nadat het haar gepermanent is, is over het algemeen veilig, maar u moet wel eerst een strengtest uitvoeren. Het verzorgende effect van Light Mountain Natural hair color kan ook de gepermanente krullen gedeeltelijk verwijderen.