Over Ons

Sinds 2018 is de website natuurlijkehaarverf.nl overgenomen door celebrity hair & makeup artist Saskia van der Molen. In haar werk met wereldberoemde artiesten (o.a. Lady gaga en Tom Cruise) heeft zij jaren geleden al de conclusie getrokken dat er erg veel chemische ingrediënten in make-up, haar- en verzorgingsproducten zitten en dat deze chemische ingrediënten op den duur bij veel mensen huid-, haar-, en zelfs gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Daarom promoot Saskia al jaren het gebruik van 100% natuurlijke producten.

Meer dan 60% van de Nederlandse vrouwen (en ook steeds meer mannen) verft haar/zijn haar. De meeste mensen doen dat om de 5 tot 6 weken, soms zelfs vaker. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat onze huid semi-permeabel (halfdoorlaatbaar) is en dat een deel van de producten die je op je huid smeert, wordt opgenomen en in je bloedbaar terecht komt. Iedereen die de ingrediëntenlijst van een pakje haarverf weleens bestudeert heeft, weet dat dat geen goed nieuws is en dat je hoofdhuid (en de rest van je lichaam) niet blij wordt van de chemische cocktail die in haarverf voorkomt. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de afschuwelijke allergische reacties die kunnen ontstaan door het gebruik van haarverf met Ppd. Dat hoeft niet de eerste of tweede keer te gebeuren als je je haar verft, maar kan na jaren opeens toeslaan, ook als je daarvoor nooit ergens last van hebt gehad. Gelukkig is er een veilig alternatief: 100% natuurlijke haarverf.


Maar let op: niet alle merken "natuurlijke" haarverf zijn echt 100% natuurlijk. Sommige merken bevatten dezelfde chemische ingrediënten als reguliere merken. De term 100% natuurlijk is namelijk geen beschermde term en fabrikanten kunnen over hun producten zeggen dat zij 100% natuurlijk zijn terwijl er gewoon ammoniak, ppd chemische kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere chemische ingrediënten inzitten.
Pas dus op wat je koopt en lees altijd de volledige ingredientelijst (INCI) door voordat je een product aanschaft. Laat je niet misleiden door groene verpakkingen of het woordje "natuurlijk" of "biologisch". LEES die ingrediëntenlijst en stel jezelf de vraag of je bereid bent je gezondheid op het spel te zetten voor een andere haarkleur. Iedereen die dat niet wil, is hier aan het juiste adres. De haarverf die ik in deze webshop verkoop is gegarandeerd vrij van meuk en echt 100% veilig.