De 100% natuurlijke, plantaardige haarverven van Sante creeer je een geheel andere haarkleur of kun je je eigen haarkleur verdiepen. De verf van Sante is uitermate geschikt voor mensen met een gevoeligheid voor parfum, of een extreem gevoelige (hoofd)huid. De verf bevat geen essentiele olien.

Omdat de verf niet doordringt tot de haarstructuur, maar een laagje er omheen legt is het verven geen belasting voor het haar. In tegendeel! Je haar knapt er vaak zichtbaar van op, en krijgt haar natuurlijke glans en gezondheid weer terug.

prd-haarfarben.jpgUiteraard is de verf vrij van chemisch-synthetische toevoegingen. Onze verf bevat dan ook absoluut geen peroxide, ammoniak of PPD (het kankerverwekkende phenylenediamine). Je kunt je haar dan ook met een gerust hart gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Alle  haarkleuringsproducten van Logona en Sante dragen het BDIH-keurmerk voor gecertificeerde natuurcosmetica. Nog een extra zekerheid dat deze producten met de grootste zorg zijn samengesteld, en van natuurlijke oorsprong zijn.

Je haar gemakkelijk kleuren in 3 stappen!
1. Voorbehandelen, met color plus voorbehandeling van Logona (of de Sante Lava Power Shampoo). Deze voorbehandeling (met groene klei, en berkenblad extract) zorgt ervoor dat het haar grondig gereinigd  word, en de kleur beter pakt. 
2. verven, de haarverf gelijkmatig aanbrengen, en afhankelijk van het gewenste resultaat van 15 minuten tot 2 uur laten inwerken (of langer bij donker haar). Daarna met warm water uitspoelen.
3. Nabehandelen met de color conditioner van Logona. Deze intensiveert en fixeert de kleur.

Tip! Verf eerst een proefstrengetje, zo krijg je een idee van het eindresultaat. Hiervoor meng je een theelepeltje verf met 30ML gekookt water of zwarte thee.

Tip! De verf kun je vergelijken met een permanente verf. De verf is normaliter dus niet uit het haar te wassen. Valt het resultaat echter tegen? Door de unieke eigenschappen van groene mineraalaarde in de Sante Lava Power Shampoo neutraliseert de kleur deels.

Hoe kies ik de juiste kleur? Het eindresultaat is voor iedereen uniek. Hoe dunner en lichter het haar is, hoe intensiever de kleur. Test daarom altijd de uitwerking op een strengetje haar.

Hoeveel heb ik nodig?kleurenkaartsante.jpg
Voor schouderlang haar is 1 pakje haarverf voldoende. Voor langer haar kun je eventueel 2 pakjes gebruiken.

Dekt de plantaardige verf ook mijn grijze haren?
Ja, je kunt de haarverf gebruiken voor het dekken van grijze haren. Deze zullen echter wel wat lichter blijven dan de rest. Er ontstaat hierdoor wel een mooi, natuurlijk resultaat. Het haar kan ook meerdere malen geverfd worden om toch de gewenste grijsdekking te krijgen.
De zwarte verf is niet geschikt als grijsdekker, maar kan wel gemengd worden met natuurrood. Om te beginnen meng je dan 50% rood met 50% zwart voor een donkerbruin resultaat.

Hoe lang houdt de kleur?
Na 1 tot 2 maanden is er een lichte uitgroei zichtbaaar, dit verschil is wat zachter als wanneer je je haar verft met chemische verf. Het geeft dan ook vaak een natuurlijk resultaat! Je kunt de uitgroei dan verven, en na de helft van de inwerktijd verdeel je de rest over het gehele haar om de kleur ook daar wat op te frissen.

De verf heeft niet gepakt, hoe kan dat?
Voordat het haar geverfd word, is het belangrijk het haar grondig te reinigen. Indien je `gewone` shampoo en haarstylingsproducten gebruikt zitten daar vrijwel altijd siliconen in. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige verf moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met bijvoorbeeld lava aarde, of een voorbehandeling te verwijderen.  U herkent siliconen in uw haarverzorgingsproducten aan de "cone" achtervoeging (dimethicone, of cyclomethicone). Wij raden al onze klanten aan om over te stappen op een shampoo zonder siliconen (alle shampoos gekeurd door BDIH of ECOCERT zijn mogelijk).

Tip! Je kunt de plantaardige verf in poedervorm ipv met gekookt water ook aanmaken met sterke zwarte thee. Dit zorgt voor een nog beter resultaat!

Natuurlijke verf over chemisch behandeld haar, mag dat? Ook over chemisch gekleurd haar kun je plantaardige haarverf gebruiken. Dit kan de haarstructuur van het haar dat chemisch behandeld is zelfs verbeteren.

Hoe krijg ik een mooi glad mengsel bij het mengen van de poederverf? Heb je last van moeilijk te mengen poederverf of een wat droge, korrelige substantie? Enkele druppeltjes haarolie van Weleda bij het mengen van de poederverven toevoegen voor een gladder en beter verdeelbare substantie helpt!

Belangrijk: Mocht je het haar, dat met plantaardige verf is behandeld, met chemische verf nabehandelen, dan kan dit een ongewenst resultaat geven.

 

 • Sante Haarverf Noten Bruin
  Sante Haarverf Noten Bruin
  € 10,95
 • Sante Haarverf Rood Blond
  Sante Haarverf Rood Blond
  € 10,95
 • Sante Haarverf Bronze Bruin
  Sante Haarverf Bronze Bruin
  € 10,95
 • Sante Haarverf Terra
  Sante Haarverf Terra
  € 10,95
 • Sante Haarverf Mahagoni Rood
  Sante Haarverf Mahagoni Rood
  € 10,95
 • Sante Haarverf Zwart
  Sante Haarverf Zwart
  € 10,95
 • Sante Haarverf Kastanje Bruin
  Sante Haarverf Kastanje Bruin
  € 10,95
 • Sante Haarverf Vlammend Rood
  Sante Haarverf Vlammend Rood
  € 10,95
 • Sante Haarverf Natuur Rood
  Sante Haarverf Natuur Rood
  € 10,95
 • Haarverf Kam
  Haarverf Kam
  € 3,95
© 2009 - 2018 Natuurlijke Haarverf.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel