Veelgestelde vragen over de natuurlijke haarverf:

Waarom natuurlijke haarverf gebruiken?  In het belang van je gezondheid (en die van je ongeboren kind) is het belangrijk om natuurlijke producten te gebruiken die je haar en hoofdhuid niet aantasten, maar juist versterken! In de reguliere (chemische) haarverf zit vaak ammoniak, peroxide en PPD. Ook zijn er vaak haarverven op de markt die claimen natuurlijk te zijn, en dan echter nog 1% PPD bevatten! Dit lijkt onschuldig, maar is het in werkelijkheid niet. Er zijn nog vele mensen die zelfs reageren op die 1% giftige stof. PPD wordt dan ook vaak als kankerverwekkend benoemd.

Hoe bereid ik mijn haar voor op het verven?  Wanneer je je haar gaat verven is het belangrijk om jje haar grondig te reinigen. Door je haar voor te bereiden met de Sante Lava Power Shampoo of de Logona Color Plus voorbehandeling ontdoe je je haar van eventuele resten verzorgingsproducten, siliconen, huidschilfers en overtollige vetresten. Hierdoor pakt de natuurlijke haarverf aanzienlijk beter.

Hoe vaak mag ik mijn haar verven? In principe mag je je haar zo vaak verven als je wil! Het is wel van belang om tussenpozen van minimaal 12 uur aan te houden.

Dekt de natuurlijke haarverf ook mijn grijze haren? Ja, je kunt de haarverf gebruiken voor het dekken van grijze haren. Deze zullen echter wel wat lichter blijven dan de rest. Er ontstaat hierdoor wel een mooi, natuurlijk resultaat. Het haar kan ook meerdere malen geverfd worden om toch de gewenste grijsdekking te krijgen.
Heb je bijvoorbeeld een enkele grijze haar, en wil je een (donker)bruin resultaat? Dan is de kleur bruin umbra van Logona een geschikte kleur.
Ben je overwegend grijs, en wil je een (donker)bruin resultaat? dan is de kleur maronen bruin van Logona de beste kleur om mee te beginnen. Met bruin umbra kun je de kleur dan later wat dieper bruin maken.

De zwarte verf is niet geschikt als grijsdekker, maar kan wel gemengd worden met bruin umbra of natuurrood. Om te beginnen meng je deze dan met 10% zwart (eetlepel), en uiteindelijk kan meerdere malen geverfd worden met max 30%  zwart. Zo krijgt je een optimale grijsdekking met een mooi resultaat op zwart/donker haar. Ook kun je ervoor kiezen om 50% rood met 50% zwart te mengen voor een donkerbruin resultaat.

Kan ik natuurlijke haarverf gebruiken i.c.m de chemische-synthetische haarverf? Ja, je kunt de natuurlijke haarverf gebruiken icm de chemische haarverf. Natuurlijke haarverf werkt wel anders dan de chemische haarverf waardoor het van belang is eersts een proefstrengetje te verven voordat je over je chemisch geverfde haar heen verft. Zo voorkom je een ongewenst kleurresultaat.

De verf heeft niet naar wens gepakt, hoe kan dit?  Het kan voorkomen dat de verf wat moeilijker pakt op je haar. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In het algemeen is het zo dat hoe lichter en fijner je haar is, hoe beter de verf pakt. Ook is het van belang dat je haar vrij van siliconen is, en vrij van andere resten stylings- en verzorgingsproducten, zodat de verf zich goed kan hechten aan het haar. Daarom is het voorbehandelen van het haar altijd aan te raden. De groene mineraal aarde die je in de voorbehandeling en de lava Power shampoo vindt, is hier uitermate geschikt voor.

Tenslotte kun je de poederverf van zowel Sante als Logona aanmaken met rode wijn of zwarte thee. Dit kan een kleurversterkend effect hebben. Let er dan wel op dat je de poeder toevoegt terwijl de wijn of thee koken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft?  Om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden raden we de Logona Color Conditioner aan. Deze gebruik je meteen na het verven ipv je reguliere shampoo of conditioner. Dit fixeert en intensiveert de kleur!

Hoe krijg ik een mooi glad mengsel bij het mengen van de poederverf? Heb je last van moeilijk te mengen poederverf of een wat droge, korrelige substantie? Enkele druppeltjes natuurlijke olie bij het mengen van de poederverven toevoegen voor een gladder en beter verdeelbare substantie helpt!

Ik heb een allergie voor parfum, welke verf kan ik het beste gebruiken?  De verf van Sante is speciaal geschikt voor mensen met een erg gevoelige (hoofd)huid en een gevoeligheid voor (natuurlijk)parfum. De verf bevat minder verzorgende bestanddelen dan de verf van Logona, en het is ook vrij van essentiele olien. We raden je dan ook aan om eerst met de verf van Sante te beginnen, waarna je eventueel een volgende keer over kunt stappen op de verf van Logona.

Wil je naast onze natuurlijke haarverzorgingsproducten ook graag natuurlijke cosmetica of natuurlijke (verzorgings)artikelen gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij onze partners: LieverNatuurlijk & BiologischParfum

© 2009 - 2018 Natuurlijke Haarverf.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel